Broderikurser

Brodericirklen

Forløb med jer i fokus

Brodericirklen tager udgangspunkt i kursisternes broderiprojekter og ønsker. Hver kursusgang starter med en smagsprøve på en ny broderiteknik og derefter hjælp eller intro til ønskede broderiteknikker.

Se Mere

I starten af hver kursusgang giver jeg en introduktion til en ny broderiteknik. Det kan være Almuesyningen i uld, Udklipshedebo i hør, Fladsyning med monogramgarn eller Engelsk broderi med Amagergarn. Resten af aftenen er det jeres projekter, der kommer på banen, hvor alle kan kigge med over skulderen og suger inspiration fra hinandens broderiprojekter, mens jeg vejleder efter behov. Cirklen giver rig mulighed for at komme videre med projekter, man sider fast i, lære, hvordan man udfører en teknik, man har kigget længselsfuldt efter, eller bare nyde at nørkle i fællesskab.

Kurset er egnet til alle, uanset om man har broderet før eller ej.

8-10 kursusgange a 3 timer 

Broderiet Fortæller

Bayeux- og kontursting

Med udgangspunkt i de store broderede tapeter skal vi lære fremgangsmåden til broderede illustrationer. Et simpelt motiv og lidt tekst kan sprede budskaber, stemninger eller holdninger, men det kan også fortælle historier, der trækker tråde langt tilbage i tiden.

Se Mere

Kurset byder på et lille oplæg om de store tapeter, der er blevet fremstillet, deres motiver, materialer og stingteknikker. Oprindeligt blev der brugt hørstof og uldgarn, kontursting og Bayeux sting (nedlagt syning), så det skal vi også! Vi kommer også ind på, hvordan man omdanner en egen fortællingen til et fortællende motiv, hvordan man overfører det til stof og placerer sine sting. 

Kurset er egnet til alle, uanset om man har broderet før eller ej.

1-2 kursusgange a 6 timer

Broderiets Uendelige Univers

Langt introforløb til broderiets mange aspekter

Broderiet er ikke kun korssting. Tvært imod!!! I løbet af dette kursus gennemgår vi et udsnit af broderiets uendeligt mange broderiteknikker og deres tilhørende verdener. For hver kursusgang lærer vi en ny broderiteknik, en overføringsteknik til at overføre motiver til stof, og en ny garntype bliver introduceret. 

Se Mere

Vi kommer igennem Nedlagt syning, Fladsyning, Almuesyningens bunde, Hedeboegnens kniplingssyninger og teknikker, hvormed man kan brodere streger, knuder og huller.

Vi kommer også omkring nåle, fingerbøl, broderirammer og andre remedier, tips og tricks.

Kurset er egnet til alle, uanset om man har broderet før eller ej.

8-10 kursusgange a 3 timer

Eller i intensivt workshop-format på 6 timer.

Fladsting For Faen

Grundig intro til Fladsyningens svære kunst

På fladstings-workshoppen kommer vi hele vejen rundt omkring det meget alsidige Fladsting. Stinget kan bruges til skrift, billeder og til nonfigurativt pyntebroderi.

Se Mere

Det kan syes med alle garntyper og på alle stofunderlag. Men det er ikke helt så nemt, som det ser ud, at få det lille sting til at makke ret. Vi gennemgår, hvordan man syr stinget ligeud, i rundinger og rundt om hjørner. Hvordan man bruger det til at udfylde en flade, så den har skyggenuancer, samt de forskellige variationer af ophøjet fladsting. I todages-workshoppen bliver uldbroderi og den mere frislupne variant af Fladsyningen introduceret. Vi kommer også ind på endehæftninger, valg af nåle og materialer, trådlængde, stinglængde og presning af det færdige arbejde.

Kurset er egnet til alle, der har mod på en af de rigtig svære teknikker.
1-2 kursusgange a 6 timer

Huller og Hemmeligheder

Intro til forskellige typer hulbroderi

Kurset tager udgangspunkt i tre typer hulbroderi og deres fantastiske verden. Vi skal eksperimentere med de stilrene Engelske huller, de snørklede Venetianske huller og Udklipshedeboens sammensatte mønstre.

Se Mere

De gamle teknikker skal omdannes til spionhuller ind mod beklædningsgenstandes flotte foerstoffer eller lækre tilføjelser til vores boligtekstiler. Forløbet starter med en introduktion til de tre hulvariationer og deres relevante redskaber, materialer og stingteknikker. Derefter skal der eksperimenteres med sammensætning af teknikker og materialer. Vi arbejder med både traditionelle og moderne materialer, design af eget motiv og overføring af motiv. Vi skal arbejde på prøver, men hvis man ligger inde med tøj eller boligtekstiler man gerne vil eksperimentere på i stedet, så medbring endelig disse!!

Kurset er bedst egnet til dem, der har kendskab til broderi.
2 kursusgange a 6 timer

Needle Pics

Broderiet som billedkunst

Needle pics-kurset er for de mere øvede, der gerne vil lære, hvordan man omdanner sit eget motiv til et håndbroderet billede. Du kommer igennem hele processen fra startskitse til færdigmonteret billede i ramme.

Se Mere

I løbet af kurset gennemgår vi en lang række processer, der alle fører til det endelige resultat. Det er bl.a. opbygningen af et motiv til ramme, valg af stof og broderegarn, overføring af motiv, presning og montering af det endelige billede. Jeg viser jer en lang række broderiteknikker, og hvordan de kan være velegnede i et billede, samt hvor forskelligt de arter sig afhængigt af garnvalg og stingstørrelse.

Kurset er bedst egnet til de let øvede, der gerne vil lære mere om, hvordan man bruger broderiet frit.
8-10 kursusgange a 3 timer

Stitch Tagging

Det ulovlige broderi

Stitch tagging er for dem, der gerne vil tage broderiet med sig ud i verden… og for dem, der er lidt modige. Formålet er nemlig at få en masse tips og trick til, hvordan du kan ”tagge” med broderi, ligesom graffitimalerne tagger med en spraydåse.

Se Mere

I løbet af kurset gennemgår vi 4-8 forskellige stingteknikker, og hvilke overflader (tekstiler) de er velegnede til. Jeg forklarer lidt om valg af de simple motiver og om overføring af de mere avancerede. I får udleveret forskellige materialetyper, der minder om de forskellige materialer, vi møder på vores vej og har mulighed for at smide et sting på. Ude i den virkelige verden kan det være: sofaen i venteværelset, togenes nakkestøtter, hotellernes dynebetræk, naboens gardiner og kontorets stole.

Kurset er for alle, men det er en fordel at have lidt erfaring med håndbroderi
1-2 kursusgange a6 timer

Sy Din Mening

Broderet tekst

På Sy din mening-workshoppen handler det om at bruge broderiet til at udtrykke sine holdninger.  I løbet af workshoppen vil vi gennemgå tre forskellige stingteknikker i forskellige sværhedsgrader, der er velegnet til broderet tekst.

Se Mere

Jeg viser, hvordan man nemt overfører sin holdning til stof, og fortæller lidt om, hvordan materialer og teknikker passer godt sammen. Vi kommer ind på forskellige skrifttyper samt farver og deres betydning for budskabet. Denne helhed vil gøre, at vi nemt kan omdanne vores meninger til bløde, lækre broderier. I skal brodere på fortrykte tanke- og talebobler, som jeg kommer med. Der er en stor og en lille tanke- eller taleboble med i prisen, og der vil være mulighed for at købe flere. Taleboblerne, vi skal brodere i, kan bruges som gadekunst eller badges, syes til puder eller sættes i en ramme.

Workshoppen er velegnet til både begyndere og øvede! 
1 kursusgang a 6 timer

Kursus_symbolbroderi

Symbolbroderi – kraft med nål og tråd

Træk på energierne fra de gamle symboler

Dette kursus tager udgangspunkt i de kraftsymboler, vi er omgivet af. Mange af dem ser vi ikke længere for, hvad de er, de er ofte gået i glemmebogen, og deres magt ligger hengemt i vores uvidenhed.

Se Mere

Ved at brodere symbolet på vores tøj eller andre tekstiler vækker vi symbolets energi og trækker den ud som en kilde, vi kan bruge i vores hverdag.  På kurset skal vi brodere med kædesting, kontursting, splitsting og franske knuder. Materialerne er uld, hør og bomuld. Vi gennemgår, hvordan man tegner og overfører et motiv, samt hvordan det færdige broderi behandles. Du er velkommen til selv at medbringe symboler og tøj eller andre tekstiler at brodere på, og hvis ikke så har jeg forskellige typer stof at vælge imellem. Kurset følger ikke nogen særlig trosretning, så kom uanset om du er viking, anarkist, buddhist eller nihilist!

Kurset er velegnet til alle, uanset om man har broderet før eller ej.
1 kursusgang a 6 timer

Uldbroderi_loddent_og_lækkert

Uldbroderi – loddent og lækkert

Det rigtig sjove og spraglede broderi 

Dette kursus tager udgangspunkt i Almuesyningens smukke og vilde broderiverden. Fortidens danske bønder udsmykkede deres klæder og boligtekstiler med disse lækre, lodne og frie sting.

Se Mere

Det er en broderiteknik, hvor der er plads til masser af leg, og den indeholder stingtyper der svinger fra de meget nemme til dem, der kræver, man kører hjernen godt i stilling.  Vi kommer omkring kædesting, kontursting, splitsting, fladsting, heksesting, almueknuder, vævekanter og de rigtig sjove uldbunde. Der broderes på uldstof (vadmel) med uldgarn i 6 forskellige farver. Vi kommer også lidt ind på overføring af egne motiver til uld og lidt historisk viden knyttet til broderiet.

Kurset er egnet til alle, uanset om man har broderet før eller ej.
1-2 kursusgange a 6 timer